idaisabelles.blogg.se

Cathedral Cove

Publicerad 2013-11-22 02:34:00 i Allmänt,

Vi har glömt att skriva om detta paradis!! När vi åkte mot Hot Water Beach stannade bussen i ca 3 h vid Cathedral Cove som ligger i Coromandel peninsula. För att ta sig ner till den välkända standen var det en 35 min promenad. Väl nere blev vi helt till oss, det var så otroligt vackert! En vit strand omringad av berg och vacket natur, turkost vatten och kalkstensgrottor. I vattnet fanns en klippa som vi simmade ut till och hoppade ifrån, blev som barn på nytt! Stranden är även känd från Macklemore's musikvideo - can't hold us. I förra inlägget finns två bilder från stranden, här kommer några till! 
 

Rotorua & Taupo

Publicerad 2013-11-22 02:06:00 i Allmänt,

Hello!
 
Vi var två nätter i Rotorua. Staden är känd för sina geothermal parks. Vilket är illaluktande varma källor. I övriga nz är det ca 30 km till magman men i Rotorua är det bara 5 km. Därför bildas det stora hål av kokande vatten och varm bubblande gyttja. stanken är densamma som ruttna ägg, vidrigt men ändå häftigt att se. I en av parkerna gick vi en guidad tur. Guiden kokade ägg till oss alla i en av de varma källorna. Efter 6 min var de hårdkokta. En av geijsrarna har ett så högt tryck att det sprutas upp vatten 25 m upp i luften en gång i timmen.
 
I rotorua åkte vi upp i en kabinbana till toppen av ett berg. Från berget åkte man ner i "gokarts" utan motor. Dessa fordon kallas luges. man körde i ca 40 km/h. Sjukt roligt! På kvällen gick hela våran buss till baren. Väl i baren lekte vi flera roliga lekar, dansade och drack. Vi har träffat flera engelsmänn som har lärt oss massa roliga lekar. bl a "higher or lower" & "Slaps, what's the name of this game?".
 
I taupo där vi är nu bor vi fyra nätter. Taupo är känt för sin sjö som är lika stor som Singapore. Första kvällen åkte vi till hot water springs. Vilket är som en ca 45 grader varm bäck med små djupa pooler som man satt i. Det var som att sitta i en sjukt varm bubbelpool utan bubblor men med vattenfall. 
 
Dag två spelade vi minigolf tillsammans med fyra andra vänner. isabelle kom tvåa och ida kom trea. Efteråt gick vi till en hole in one challange. det ligger en flotte ute i vattnet som har tre hål och man måste träffa ett av dem för att vinna 10 000 dollar. Vi prövade men det gick inte hela vägen ;)
 
Dag tre blev vi upphämtade utanför hostlet kl. 05.30. bussen tog oss till Tongariro nationalpark. Där väntade en vandring på 19.4 km. Under vandringen kan man göra en avstickare. Avstickaren är ett 2249 m högt berg aka mount doom (sagan om ringen). lutningen är 45 grader. Man fick kräla sig upp och det var hela tiden stenar som rasade, små som stora. På vägen ner var det som att åka rutchbana bland stenras. Att bestiga mount doom var sjuuuukt jobbigt men känslan man fick när man nådde toppen var obeskrivlig. Resten av vandringen var uppför och nerför olika berg och aktiva vulkaner för att avsluta i en regnskog. Naturen runt omkring var en av dom mäktigaste vyerna vi skådat hittills. Hela vandringen tog oss ca 8.5 h och svar "ja" det känns i dag i våra kroppar.
 
Vi lägger upp bilder från dessa äventyr så småningom! Missa inte föregående inlägg med bl.a massa bilder! Hörs snart igen, kramar från oss 😊 

Bildbomb

Publicerad 2013-11-22 00:05:00 i Allmänt,

Hej igen! Här kommer massa bilder från dom senaste dagarna :) bild 1 är från en fårfarm, bild 2-5 från delfinturen, bild 6-11 från 90 miles beach och Cape Reinga äventyret, bild 12-13 från Cathedral Cove, bild 14-18 från Black Water Rafting och dom sista bilderna är från några utekvällar och några nya vänner vi träffat! :) 

Hej pa er!

Publicerad 2013-11-18 07:41:00 i Allmänt,

Hej hej! 
 
Nu har vi borjat var resa ner fran Auckland med Kiwi Experience bussen. Forst akte vi upp till Bay of Islands, dar vi simmade med delfiner. Andra dagen till Cape Reinga och 90 mile beach. Bussen korde pa stranden i ca 1 timme, sjukt nice. Sen gjorde vi sand boarding! Pa vagen gor man massa olika stopp, vi stannade till for lunch vid en jattefin strand. Sen till Cape Reinga vilket ar nordligaste spetsen och maouriernas heligaste plats. Dar mots ocksa Tasman havet och Stilla havet.
 
Sen akte vi till Auckland over en natt, vi kom dit ganska sent och vad vi gjorde var att ga ut. Vi kom in pa en valdigt flott nattklubb kladda i springskor, ganska sa kul. Alla andra var verkligen finkladda. Men vi var ju svenskar och vakten gillade Roxette och Abba sa det var formodligen varfor vi kom in... Haha. Sen var forsta stoppet var Hot Water Beach vilket ar en strand som ar kand for att man graver sina egna "pooler". Det kommer varmt vatten, ca 50 grader underifran sanden och sen far man mixa med det kalla havsvattnet till en behaglig temperatur. Vi gick dit 22.30 eftersom det var low tide da och det var sa maktigt, fullmane, stjarnklart och havet precis intill. 
 
Sen akte vi till Waitomo som ar en liten stad kand for sina grottor. Dar gjorde vi Black Water Rafting vilket innebar massa roliga saker. Forst tog vi oss ner i grottan, ett stup pa 35 m. Vi fick selar och utrustning for att kunna klattra. Sen var det en linbana, gummiringar som vi flot omkring pa i en kolsvart grotta med lysmaskar i taket, sa haftigt. Sen akte vi en rutschebana, klattrade i sma gangar i berget dar det hela tiden rann vatten. Sist klattrade vi upp for tva vattenfall, sa coolt! 
 
Nasta stopp var Rotorua, dar vi ar nu. Och detta skriver vi om senare!  Nu maste vi ga. Hors senare och vi uppdaterar med bilder! Puss puss!

DELFINER!

Publicerad 2013-11-11 18:57:00 i Allmänt,

Idag har vi gjort något sjukt!! En flickdröm som vi båda haft länge - simma med delfiner! Vi åkte från Auckland vid 7.30, framme i Bay of Islands ca kl 12. På vägen stannade vi på en fårfarm och fick mata små lamm och minigrisar! Så söta😁 när vi kom till slutdestinationen hoppade vi in på toan och bytte om sen åkte vi iväg med båten.
 
De säger att man kan få leta efter delfinerna i 10 min- 3 timmar eftersom dom är vilda. Efter kanske 30 min såg vi de första! Flasknosdelfiner var det. Vi fick lägga oss på båtens för, under relingen så vi kom dom SÅ nära!! Dom kom underifrån båten och upp framför oss. Vi såg dom hoppa flera gånger, så otroligt häftigt! Sen efter en stund fick vi ta på oss våtdräkter, simfötter, cyklop och snorkel. Sen hoppade vi i. Det blev ganska fail, delfinerna simmade så fort så vi hann inte med. Vi åkte vidare och hittade en annan art, "common dolphin" som är lite mindre och mer vanlig. Dom får man inte simma med, de simmar mycket fortare. Efter det åkte vi runt, runt, runt och letade efter den andra sorten och tillslut hittade vi en grupp på ca 5 st! Jag och Bella hade våra våtdräkter på medan nästan alla andra hade bytt om. Vi fick minsann hoppa i vattnet! Första gången var vi 16 st, nu var vi bara 5 som hoppade i och den här gången blev lyckad!! Delfinerna simmade under oss och framför oss. Vi kollade upp på ytan så vi såg var dom var sen simmade vi dit och dom simmade med oss! Sån sjuk upplevelse😊 
 
Vi var helt upp i varv! När vi sen kom upp var det dags att vända hemåt, då hade vi vart iväg i ca 3.5 timmar! Idag ska vi åka upp till nordligaste delen av landet, Cape Reinga heter det. Vi skriver med om det en annan dag och om mysiga staden Bay of Islands som vi bor i nu 3 nätter 😊 KRAM!

Sommarvärme

Publicerad 2013-11-10 08:57:00 i Allmänt,

Idag åkte vi till östkusten, till en "beach town". Väldigt vacker och mysig stad. Den familjen vi bott hos har ett sommarhus där så dit åkte vi under dagen. Det är beläget på ett berg med utsikt över havet, helt otroligt vackert!! Vi åt lunch, gick ner på klipporna och så. Först var det ganska grått men det klarnade och blev stekhett. Så vad vi gjorde restan av dagen var att sitta på terrassen med galet fin utsikt under varm och skön sol 😊 och om vi har bränt oss... Svar ja. Ozonlagret sägs vara tunnare här än i Australien så vi får passa oss... Den vanligaste dödsorsaken här på NZ är hudcancer, 90%. 
 
Nu packar vi ihop våra saker och ska lägga oss tidigt för imorgon kl 6 går bussen in till Auckland. 7.30 vidare därifrån mot Bay of Islands :)
 
På den sista bilden ser ni deras hus, det som är röd/brunt. 
 

Första dagarna

Publicerad 2013-11-09 10:00:00 i Allmänt,

Hej på er! Torsdags kväll var vi SÅ trötta, hittade första bästa hostel, gick till en mataffär och köpte keso, avokado, banan och yoghurt... Så åt vi och sen somnade direkt. Skulle checka ut kl 10 på fredagen men först åt vi resterna till frukost och sen traskade iväg. Följde med vår nyfunna vän Andryey från Ryssland och åt kebab för $5 vilket är ca 25 kr!
 
Efter lunch på fredagen blev vi upphämtade av en bekant till Isabelles mamma, som bor utanför Auckland! Vi åkte till "Bastian Point" där man får en fin bild av stadens skyline. Sen åkte vi vidare till en strand i närheten, SÅ vackert!! Här är
många stränder svarta, ganska häftigt :) sen åt vi fish and chips till lunch, vilket tydligen är härifrån! Premiär för oss båda och gott faktiskt! Sen åkte vi till deras hus som ligger på landet, precis vid massa gröna kullar, det är så vackert. Var man än åker ser man får, dom är överallt! 
 
Idag har vi vandrat runt omkring deras hus, de har två chihuahuor (Rocky and Lulu) så vi tog med den ena på en promenad. Dom har ocksa 23 marsvin som bor under deras hus... Det är toppar och dalar överallt och det är så grönt här, verkligen vackert. Vädret här varierar ganska mycket. Det har varit ca 18-20 grader sen vi kom, det har varierat mellan regn, sol och moln. Vi hoppas på bättre väder med tiden! 
 
I morgon ska vi åka till deras sommarstuga som ligger på kusten någonstans. Måndag morgon åker vi in till Auckland igen för att ta bussen (Kiwi Experience) norr ut, mot Bay of Islands. Det var allt för denna gång, vi skriver igen när vi har wifi! 
 
 
 

X base

Publicerad 2013-11-07 08:09:00 i Allmänt,

 
Efter SÅ långa flygresor och knasiga dagar har vi äntligen landat i Auckland. Landade här mitt på dagen vilket var mitt i natten i våra skallar och vi var så sjukt trötta. Men när man ska handskas med en stor backpackerryggsäck blir man snart piggare😅
 
Har redan träffat flera trevliga personer, det stämmer verkligen när folk säger att nyazeeländare är "friendly". Har checkat in på ett hostel och ska sova här en natt, vi delar rum med en rysk kille haha... Kan bli spännande! I morgon får vi se vad som händer, tar en dag i taget! 
 

Sydney

Publicerad 2013-11-06 22:23:00 i Allmänt,

 
Nu sitter vi i Sydney och pustar ut... Efter 2.5 timmar till London, 13 timmar till Singapore och nu ca 7 timmar senare är vi i Sydney och väntar på vårt sista plan för den här gången! Och det är bara 3 timmar, så skönt!! Ca kl 15 lokal tid kommer vi till Auckland :) vilket borde vara kl 3 på natten i Sverige.. Blir kul att se hur pigga vi är då! Här har vi en klassisk flygplansbild över Australien och en fin bild på Bella😜 kraaam

I Singapore!

Publicerad 2013-11-06 12:37:19 i Allmänt,

Skrev ett jattelangt inlagg nyss som inte verkar publicerats... men nu ar vi iaf i Singapore! Hors senare :)

Nu är vi på väg!!

Publicerad 2013-11-05 14:39:01 i Allmänt,

Hej hej! Nu sitter vi på bussen på väg till Arlanda! Vårt plan går 18.50... Har nog inte riktigt förstått än vad som väntar. Men spännande ska det bli😀 vet inte när vi kan skriva nästa gång, men vet att det inte blir från Sverige i alla fall😊 här är en bild från centralen. Puss & kram från oss! 
 

Om

Min profilbild

Vi är två tjejer från Örebro som har varit vänner sedan barnsben. Vi heter Ida och Isabelle och är just nu ute och reser under ett halvår. Här kan ni följa oss om ni vill veta var vi håller hus och vad vi gör om dagarna! Puss och kram

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela